TR

Translate:

Hakkında

16 Temmuz 1993'te İstanbul'da doğar. Birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema eğitimini tamamlar. Okuduğu yıllar içerisinde üç kısa filmin yönetmenlik ve senaristliğini üstlenir.


2015'te Hindistan'a giderek Disney India'nın yapımcısı olduğu Dangal isimli filmin setinde yer alır. 2016 ve 2017 yıllarında yine aynı ülkede Video Volunteers film topluluğu ile çalışır; dört eyalet on iki şehir gezerek iki kısa belgesel üretir.


2018 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda staj yapar. 2018 ve 2019 yıllarında İstanbul Film Festivali'nin prodüksiyon ekibinde yer alır.


2018'de dijital platform reklam yönetmenliğine başlayarak aralarında Philips Avent, WMF Türkiye, Buse Terim Shop gibi markaların da olduğu yirmiden fazla firmanın reklam filmini yönetir.


2016'da Mumbai Film Festivali'nde odak ülke Türkiye adına çalışır, 2018'de Mediterranean Film Institute script-2 workshop programıyla Mumbai Film Festival Young Critic Labs programlarına seçilir. Aynı yıl T.C. Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Katkıları'yla düzenlenen FİLMASİST eğitim programını tamamlar.


2019'da dördüncü kısa film senaryosu Acıdan Başka, T.C. Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün 2019-1 Sinema Destekleme Kurulu kararınca desteklediği 51 kısa film projesinden biri olur.


Filmografi

  • Bildigin Gibi | 2013 | Kısa Film | Kurmaca | Yönetmen - Senarist 
  • Filmin Sonu Güzel Bitecek | 2015 | Kısa Film |  Kurmaca | Yönetmen - Senarist 
  • Gitmeden Önce | 2016 | Kısa Film | Kurmaca | Yönetmen - Senarist
  • The Night Light of the Earth | 2018 | Kısa Belgesel | Yönetmen 
  • Soul of the Light | 2018 | Kısa Belgesel | Görüntü Yönetmeni - Uygulayıcı Yapımcı
  • 54 | 2019 | Kısa Belgesel | Yönetmen 
  • Acıdan Başka | 2020 | Kısa Film | Kurmaca | Yönetmen - Senarist


image110